dagens träning

19:44
01/04 2013
? 0
Tja!

Tänkte bara titta in för att uppdatera om dagens träning. Here it comes:

Löpband:
5 min uppvärmning på 5.5, varva 1 min på 9.8 med 1,5 min på 6 i 20 min och till sist 5 min cooldown på 5.
Resulterade i 3.4km på 30 minuter.
 
Crossramp:
Körde 4km på 29:20 min med rampen på 11 och den andra på fyran.
 
Styrka, abs:
Plankan, 40 sek x3
Russian twists med 4 kg medicinboll, 30 reps x3
Mountain climbers, 25 reps x3
Bicycle crunches, 20 reps x3
Scissors, 25 reps x3
Single leg drop, 15 reps på varje ben x3 (JA JAG GJORDE FEL, STÖRSTA IDIOTEN)

Och jag tänkte dela med mig av bilder på hur man gör (inte på mig lol) de här övningarna med en förklaring också. Kanske är lite kul att få tips om magövningar, det skulle jag verkligen behöva eftersom jag bara kom på dessa!

Plankan:

Basically så lägger man sig som tjejen på bilden, upp på tårna med stöd av armbågarna (eller händerna, men jag kör med armbågarna) och sen håller man den positionen så länge som möjligt. Sjukligt jobbig alltså, och det tycker alla. Se till att ha rumpan nere så den inte är uppe över huvudet, då gör ni fel. Det här är faktiskt en av de bästa övningarna för magen och hela överkroppen så den rekommenderas!

Russian twists:

Man gör som killen på bilden helt enkelt. Sätt er med fötterna en bit framåt så knäna blir i ungefär samma vinkel som hans, men inte helt raka ben såklart lol, sen lutar ni er lite bakåt. Ta medicinbollen (eller hanteln, eller så knyter ni bara ihop era nävar) och förflytta den sida mot sida, precis som killen. Ifall man gör rätt blir den riktigt jobbig, och den är skitbra för de snea magmusklerna! Rekommenderas varmt, gör den här övningen all the time.

Mountain climbers:

Nästan precis som tjejen på bilden gör, fast med raka ben istället för sneda. Sneda ben fungerar såklart det med men blir betydligt jobbigare, och jag gjorde med raka. Ställ er i full plankposition, med raka armar och upp på tårna. Dra in ena knät så långt upp mot överkroppen som möjligt, sätt tillbaka den i plankpositionen och byt sen ben. Gör så många ni orkar. Jag är faktiskt lite småtveksam till den här övningen då jag inte tycker att den är ett dugg jobbig, och det är inte speciellt jobbig för magen heller.

Bicycle crunches:

Lägg er som att ni ska göra en vanlig crunch, och lyft upp benen. Börja "cykla" med benen och försök att nudda varje knä med the opposite (kommer inte ihåg vad det heter på svenska) arm och sen fortsätter ni så. Om man får upp tempot och gör rätt är det riktigt jobbigt, men jag gjorde fel de första två seten fel så aa. Man får se till att det bränns i magen, då är det rätt!

Scissors:

Lägg er ner och lyft upp benen i luften. Börja med att korsa dem, och dra sen isär dem, för att sen korsa dem igen. Repetera så många gånger det behövs. Ju längre upp/ner ni har dem, desto jobbigare blir det för magen.

Single leg drop:

Lägg er ner med båda fötterna rakt upp, sen börjar ni med att "drop:a" det ena som killen på bilden, dra sen upp benet och "drop:a" det andra. Gör det med en ganska bra fart, då blir det jobbigare. (Jag gjorde då fel genom att jag hade ett ben uppe hela tiden, och sen drop:ade jag det ena femton gånger för att sen göra samma sak på andra sidan. Stupido.)

Hoppas någon vänlig själ därute fick tips på nya magövningar genom detta. Puss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo