pluggtips!

12:14
30/09 2013
? 0
Skolan är i full gång, skitmycket läxor, prov, uppsatser och god knows what på en gång och man har ingen aning vart man ska ta vägen. Så fort man sätter igång med något plugg så finns det något roligare som distraherar en och det slutar upp med att man inte får något gjort, och sedan sänkt betyg/skäll av läraren. Såååå, jag tänkte dela med mig av mina egna bästa tips på att plugga! Det här har hjälpt mig skitmycket personligen, så vi får se om det även hjälper er!

1. Stäng av mobilen
Det här är crucial för mig om jag ska få någonting alls gjort. Ifall min mobil ligger bredvid mig med skärmen upp och mina vänner börja skriva till mig på kik, någon skickar en snap eller någon av mina faves uppdaterar på twitter... Då är det kört. Noway att jag får någonting gjort. Så vad jag brukar göra när jag ska plugga är att jag sätter mobilen på laddning (har laddaren vid min säng) och sen sitter jag vid köksbordet och pluggar. Då tänker jag inte på den eftersom jag inte behöver se den och jag får massvis gjort, with no distractions!


2. Ifall ni ska använda datorn till att plugga, ha inte facebook/twitter uppe
När jag ska plugga på datorn, och om jag har någon rolig hemsida som jag hellre sitter med i en flik bredvid.. Då kan jag likagärna stänga av datorn och gå och göra något annat. Typ. Nej men, då ifall minsta lilla motgången med läxan händer kan jag stänga ned allt och bara glutta på internet istället och helt strunta i läxan. Så mitt tips är: när ni ska göra läxa på datorn, ha enbart hemsidor som har något med den att göra uppe. Inte massa annat tjafs som kan få dig att fokusera på något annat än vad du behöver göra just då: läxan.
 
3. Sitt inte i närheten av en TV
När jag får för mig att jag ska plugga framför TVn när mitt favoritprogram är på men i reklamerna får jag ingenting alls gjort. Det slutar med att när reklamen väl kommer diskuterar jag något som hände med mamma eller så tar jag upp mobilen och kollar igenom instagram eller liknande. Liksom ingenting blir gjort. Så när ni ska plugga, sitt inte ens i närheten av TVn. Kanske om ni har ryggen mot den, men ha liksom inte den framför er så att ni skulle kunna kolla upp och titta på den. Då har ni pretty much redan gjort upp att ni inte ska plugga.
 
4. Gör plugga till något annorlunda
Om ni ska plugga in 60 glosor, istället för att sitta och kolla på ordet och översättningen av det om och om och om igen switch it up a little bit. Läs dem högt istället eller be någon förhöra dig every now and then eller plugga med någon så har ni allt muntligt istället. Eller om ni ska plugga till ett prov, istället för att sitta och bara nöta in all information kan ni ta ett papper och skriva massa stödord på det (om ni inte redan fått det av er lärare, vi brukar få det av våran SO-lärare) och sen skriva ned vad de betyder på ett papper/i boken. Ifall det är något av stödorden du inte kan, plugga en stund till och försök sen igen. Gör inte samma sak hela tiden varenda gång! Jag kan liksom inte sitta i tre timmar och bara läsa en text om och om igen tills den fastnar. Eller jag kan, men det blir sjukt jobbigt och till nästa prov kommer jag inte vilja plugga alls. Det är bättre om man gör lite olika every time.
Igazán állat képek, de igazán! - Gyerekszoba
5. Dela upp det
Det här är också väldigt crucial. Ni kan inte förvänta er att, t.ex. som jag sa innan, lära er 60 glosor kvällen innan ni ska ha glosförhör. No freaking way att ni kommer kunna allihopa. Det är bättre om ni splittar upp dem. Det vill säga, om ni ska ha glosförhöret på fredag, försök att plugga 20 ord på tisdag, 20 ord på onsdag och 20 ord på torsdag och se till att ni verkligen kan dem innan ni lägger ifrån er boken för dagen. Det här hjälper mig verkligen skitmycket. De dagar då jag har tid på mig att plugga, är oftast de provresultaten/läxförhörsresultaten som blir bäst. Om ni somehow inte har tid utan måste plugga dagen innan, se till att dela upp det på dagen. En timma direkt när ni kommit hem, två timmar efter maten och kanske 20 min samma dag som ni ska ha läxförhöret/provet. Men det rekommenderar jag verkligen inte, utan det är bara om ni verkligen inte har tid och är riktigt sent ute.
 
6. Bli förhörd
Ibland kan jag tänka "jag kan redan allt till det här provet så jag tänker inte plugga någonting", sen när jag väl sitter där på provet så kommer det några frågor jag inte har en aning om vad jag ska svara på. Så istället för att vara mallig och tro att man kan allting, be någon att förhöra er. Gör som jag sa innan, skriv en egen lista med stödord (ifall ni har prov alltså) eller ta en som läraren redan gett er, skriv små "svar" till varje ord och be någon förhöra er när ni tror att ni kan allt. Har ni glosor kan personen som förhör er bara ta det pappret såklart. Det är ett superbra sätt att se vad ni verkligen kan/inte kan.
Untitled
Det här var bara 6 små punkter, det finns ju såklart fler men vill inte göra det här inlägget längre än vad det redan är. Vad tyckte ni om mina tips? Hört allt förut, lärt er något nytt? Kommentera babes, jag uppskattar det mer än ni tror! (bildcredit: weheartit, redigering utav första bilden:moi)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo