mathildas örtiga kycklingpasta

Nu kära läsare ska ni få ett oemotståndligt recept som till och med min extremt kräsna och kritiska mamma tyckte om! Jag själv blev svinnöjd med detta och kanske till och med ska få laga den på en julfest mamma ska ha för sina jobbarkompisar. Kommer oavsett definitivt göra den igen!

2 portioner

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 rödlök
Matfett/olja
Salt, peppar
2 portioner valfri pasta
2.5-3dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad timjan

Utförande:
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Hacka rödlöken.
3. Stek kycklingen (gärna i en gjutjärnspanna) tills den nästan är genomstekt, ha då i rödlöken och rör om. Salta och peppra.
4. Sätt på vattnet till pastan.
5. Häll på matlagningsgrädden i kycklingen.
6. Ha i en pressad vitlöksklyfta, basilikan och timjanen.
7. Låt det reducera så mycket som du vill. Man kan även välja att inte koka ned den (reducera) speciellt mycket och äta till ris som en gryta istället.
8. Häll av pastan och servera tillsammans!


» Elin

Mums vad gott det såg ut och lät :)

2014-12-13 // 09:21:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback