mathilda's tomato boiled wheat berries

19:48
19/05 2014
? 0
1 person
Ingredienser:
1/4 gul lök 
3 msk tomatpuré
1/2 msk olja
1/2 dl chilisås
2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 dl matvete
Salt, peppar, valfria kryddor
(jag körde allting på smak och känsla och säger bara ungefärliga mått, gör så ni också)

Utförande:
1. Skala och hacka löken så stort som ni gillar den
2. Fräs tomatpuré och lök i olja i en kastrull
3. Tillsätt chilisås, vatten, buljongtärning och salt
4. Låt koka upp
5. Tillsätt matvete och låt koka tills den nått konsistensen ni gillar (runt 10-15 minuter) under lock på svag värme, rör om då och då. Låt gärna stå så 5-10 minuter så kornen sväller något innan servering

Det här är då ett nyttigt och så sjuuuukt gott tillbehör man kan ha till i stort sett vad som helst. Lite godare än vanligt matvete som jag kan tycka blir ganska torrt och tråkigt utan sås. Jag åt sallad och skinka till min, men kan tänka mig att man kan äta det till kyckling, köttfärsrätter (typ köttbullar), osv. Rekommenderar verkligen! Receptet fick jag härifrån men har gjort om det ganska mycket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo