mathilda's potato gratain

3 portioner

Ingredienser:
5 medelstora potatisar
1 lök
1 vitlök
3dl grädde
Kryddor (salt, peppar, vitlökspulver)
Parmesanost

Utförande:
1. Skala potatisarna, riv/skär dem sen i så tunna skivor du vill ha
2. Sätt ugnen på 200*
3. Riv/skär löken i samma tjocklek som potatisen och pressa vitlöken
4.. Blanda vitlök, grädde och kryddor i en skål
5. Ta fram en ugnsfast form och täck botten med potatisskivor, och sen lökskivor
6. Täck det med grädde
7. Lägg på hälften av potatisen som är kvar och toppa med löken, häll på hälften av grädden som är kvar
8. Lägg på resten av potatisen och löken (se till att ha potatis överst och inte lök), häll sen på grädden
9. Riv så mycket parmesanost som du önskar på toppen
10. In i 30-45 minuter i ugnen, ta ut när du kan köra igenom en potatissticka och potatisen känns klar
11. Servera med exempelvis stekt kassler, kyckling, kött, fisk eller någon annan proteinkälla!

Recept från: mig själv!


såg himelskt gott ut :D

2014-11-03 // 23:14:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback