peanut butter cupcakes

10 cupcakes

Muffins
Ingredienser:
175g 3% mjölk
5g vitvinsvinäger
150g vetemjöl
3g bikarbonat
2g bakpulver
3g salt
150g farinsocker
50g rumsvarmt smör
150g jordnötssmör med bitar
1 ägg

Frosting
Ingredienser:
200g slätt jordnötssmör
70g rumsvarmt smör
120g florsocker
10g vaniljsocker
3g salt
50g vispgrädde

1 snickersbar till topping (Roy använde Reese's peanut butter cups men vi tyckte snickers funkade jättebra!)

Utförande:
1. Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
2. Blanda mjölk och vinäger i en skål.
3. Sikta ned mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke.
5. Vispa ned ägget i smörblandningen.
6. Rör ned de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar.
7. Blanda tills det blir en slät smet.
8. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (jag använde hårda formar så jag la dem på en plåt, det funkade lika bra).
9. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i cirka 19 minuter.
10. Känn med en sticka att muffinsarna är klara. Låt svalna helt.
11. Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke.
12. Rör ned florsocker, vaniljsocker och salt.
13. Blanda ned grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
14. Skär snickersbaren i 10 bitar.
15. Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med en snickersbit!

Recept från: Roy Fares' "United states of cakes".



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback