twintalktime

15:47
30/09 2013
? 4
Nu vet jag inte hur insatta ni är i mina babes, the janoskians, men om ni missat det så kan jag i alla fall berätta om det. Luke och Jai, tvillingarna i gruppen, har gjort en egen kanal på youtube som heter Twin talk time. Där lägger de upp videos om olika tvilling-grejer. Hittills har de lagt upp två videos, och ifall ni vill se dem kollar ni härnere:

Visst är de amazing? Klicka HÄR för att komma till deras kanal där ni kan följa dem vilket jag tycker ni ska göra!

pluggtips!

12:14
30/09 2013
? 0
Skolan är i full gång, skitmycket läxor, prov, uppsatser och god knows what på en gång och man har ingen aning vart man ska ta vägen. Så fort man sätter igång med något plugg så finns det något roligare som distraherar en och det slutar upp med att man inte får något gjort, och sedan sänkt betyg/skäll av läraren. Såååå, jag tänkte dela med mig av mina egna bästa tips på att plugga! Det här har hjälpt mig skitmycket personligen, så vi får se om det även hjälper er!

1. Stäng av mobilen
Det här är crucial för mig om jag ska få någonting alls gjort. Ifall min mobil ligger bredvid mig med skärmen upp och mina vänner börja skriva till mig på kik, någon skickar en snap eller någon av mina faves uppdaterar på twitter... Då är det kört. Noway att jag får någonting gjort. Så vad jag brukar göra när jag ska plugga är att jag sätter mobilen på laddning (har laddaren vid min säng) och sen sitter jag vid köksbordet och pluggar. Då tänker jag inte på den eftersom jag inte behöver se den och jag får massvis gjort, with no distractions!


2. Ifall ni ska använda datorn till att plugga, ha inte facebook/twitter uppe
När jag ska plugga på datorn, och om jag har någon rolig hemsida som jag hellre sitter med i en flik bredvid.. Då kan jag likagärna stänga av datorn och gå och göra något annat. Typ. Nej men, då ifall minsta lilla motgången med läxan händer kan jag stänga ned allt och bara glutta på internet istället och helt strunta i läxan. Så mitt tips är: när ni ska göra läxa på datorn, ha enbart hemsidor som har något med den att göra uppe. Inte massa annat tjafs som kan få dig att fokusera på något annat än vad du behöver göra just då: läxan.
 
3. Sitt inte i närheten av en TV
När jag får för mig att jag ska plugga framför TVn när mitt favoritprogram är på men i reklamerna får jag ingenting alls gjort. Det slutar med att när reklamen väl kommer diskuterar jag något som hände med mamma eller så tar jag upp mobilen och kollar igenom instagram eller liknande. Liksom ingenting blir gjort. Så när ni ska plugga, sitt inte ens i närheten av TVn. Kanske om ni har ryggen mot den, men ha liksom inte den framför er så att ni skulle kunna kolla upp och titta på den. Då har ni pretty much redan gjort upp att ni inte ska plugga.
 
4. Gör plugga till något annorlunda
Om ni ska plugga in 60 glosor, istället för att sitta och kolla på ordet och översättningen av det om och om och om igen switch it up a little bit. Läs dem högt istället eller be någon förhöra dig every now and then eller plugga med någon så har ni allt muntligt istället. Eller om ni ska plugga till ett prov, istället för att sitta och bara nöta in all information kan ni ta ett papper och skriva massa stödord på det (om ni inte redan fått det av er lärare, vi brukar få det av våran SO-lärare) och sen skriva ned vad de betyder på ett papper/i boken. Ifall det är något av stödorden du inte kan, plugga en stund till och försök sen igen. Gör inte samma sak hela tiden varenda gång! Jag kan liksom inte sitta i tre timmar och bara läsa en text om och om igen tills den fastnar. Eller jag kan, men det blir sjukt jobbigt och till nästa prov kommer jag inte vilja plugga alls. Det är bättre om man gör lite olika every time.
Igazán állat képek, de igazán! - Gyerekszoba
5. Dela upp det
Det här är också väldigt crucial. Ni kan inte förvänta er att, t.ex. som jag sa innan, lära er 60 glosor kvällen innan ni ska ha glosförhör. No freaking way att ni kommer kunna allihopa. Det är bättre om ni splittar upp dem. Det vill säga, om ni ska ha glosförhöret på fredag, försök att plugga 20 ord på tisdag, 20 ord på onsdag och 20 ord på torsdag och se till att ni verkligen kan dem innan ni lägger ifrån er boken för dagen. Det här hjälper mig verkligen skitmycket. De dagar då jag har tid på mig att plugga, är oftast de provresultaten/läxförhörsresultaten som blir bäst. Om ni somehow inte har tid utan måste plugga dagen innan, se till att dela upp det på dagen. En timma direkt när ni kommit hem, två timmar efter maten och kanske 20 min samma dag som ni ska ha läxförhöret/provet. Men det rekommenderar jag verkligen inte, utan det är bara om ni verkligen inte har tid och är riktigt sent ute.
 
6. Bli förhörd
Ibland kan jag tänka "jag kan redan allt till det här provet så jag tänker inte plugga någonting", sen när jag väl sitter där på provet så kommer det några frågor jag inte har en aning om vad jag ska svara på. Så istället för att vara mallig och tro att man kan allting, be någon att förhöra er. Gör som jag sa innan, skriv en egen lista med stödord (ifall ni har prov alltså) eller ta en som läraren redan gett er, skriv små "svar" till varje ord och be någon förhöra er när ni tror att ni kan allt. Har ni glosor kan personen som förhör er bara ta det pappret såklart. Det är ett superbra sätt att se vad ni verkligen kan/inte kan.
Untitled
Det här var bara 6 små punkter, det finns ju såklart fler men vill inte göra det här inlägget längre än vad det redan är. Vad tyckte ni om mina tips? Hört allt förut, lärt er något nytt? Kommentera babes, jag uppskattar det mer än ni tror! (bildcredit: weheartit, redigering utav första bilden:moi)

gossip girl

22:40
28/09 2013
? 3
Hej där bloggen! 

En snabb uppdatering blir det nu. Kollade precis klart på avsnitt 5 säsong 1 på gossip girl, min älskade älskade favoritserie. jag kommer gråta när jag ser sista avsnittet och måste inse att det aldrig kommer komma ut något nytt.. Herregud alltså. Sett fem avsnitt idag alltså och då har det ändå inte tagit nån tid alls typ haha.

Bjussar på en bild från tidigare då jag åt upp mitt naturgodis samtidigt som jag kollade.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt, puss!




bloglovin

18:05
28/09 2013
? 2
Vet inte om ni sett det i min header men min blogg har faktiskt en bloglovin, och om ni är ett fan av att använda det så kan ni gärna klicka härunder och börja följa mig! Inget nödvändigt men om ni ändå följer mig och använder bloglovin så kan ni likagärna fixa det hihi.
 
Följ min blogg med Bloglovin

 

nelly.com

13:09
28/09 2013
? 6
Hallå där kära vänner!
 
Suttit en stund och kollat igenom nelly.com, de har så grymt fina kläder! Tittat på massa olika saker men de jag kommer länka nu är saker jag personligen skulle köpt med mig till Turkiet om jag hade hunnit/haft råd just nu. Check them out.
 

De här gråa leopardshortsen är från vans, Skulle toppa dem med någon ljus, kanske vit topp. 699:- kostar de och det tycker jag inte är dyrt för ett par vansshorts. Vill ni köpa dem klickar ni här eller på bilden.


110% perfekt kjol från by Malene Birger. Har letat efter en sån här hur länge som helst men inte hittat någon, förrän nu. Skulle toppa den med en vit eller glittrig bustier, fy vad snyggt. 1895:- kostar den och jag personligen skulle inte lägga ner så mycket på en svart kjol men om ni har den ekonomin så go for it! Klicka här eller på bilden för att komma till produkten.


Oh my god säger jag bara, titta på den här klänningen! Skulle göra nästan vad som helst för att få den just nu. Den är ifrån märket estradeur och ifall jag skulle ha den skulle jag låta klänningen "prata för sig själv" och bara ha ett par platta skor till, typ bruna/beige lädersandaler. Fy satan vilken snygg klänning alltså, 399:- så är den din! Kan inte påstå att det är speciellt dyrt, verkligen perfekt pris till en perfekt klänning. Too good to be true nästan. Vill ni komma till denna babe kan ni klicka här eller på bilden.


Och man kan ju inte åka på solsemester utan bikini! Den här är seriöst to die for och den är i min favoritfärg, rosa. På modellen ser den inte lika skärig ut som den gör på bilden, så jag tror att den är mer neutral i verkligheten. Banden är löstagbara så man kan ha den som en solbikini också, vilket jag skulle vilja med den. Den är ifrån märket wonderland och hela bikinin går på 300:-. det tycker jag verkligen inte är dyrt för en sådan perfekt bikini. Vill ni köpa den klickar ni här eller på bilden.


Jag älskar byxdressar (även fast jag bara ägt en i hela mitt liv...) och mörkblåa färger på kläder, och detta är bara för bra. Ifall jag skulle köpa denna skulle jag som hon på bilden matcha med lite smycken i silver och sen ifall jag vore lite äldre skulle jag ha ett par nude klackar. Sjukt snyggt. Den är ifrån märket jeane blush och går endast på 399:-. det tycker jag verkligen inte är dyrt när den är så pass fin. För att komma till produkten klickar ni här eller på bilden.


Holy vilken snygg topp! Min favoritfärg dessutom, i'm loving it. Jag skulle matcha den med ett par höga svarta shorts och smycken i guld, som hon på bilden. Skoval vet jag inte riktigt. Platta eller klackar om jag vore äldre, det spelar nog inte så stor roll. Den är från märket river Island och går endast på 199:-. hör ni mig skrika?! För att köpa den klickar ni här eller på bilden.


Titta vilka söta sandaler! Ifall jag skulle ha dem skulle jag ha dem till lite finare outfits med shorts/kjol. Inte typ när man ska gå till stranden, men om man ska gå och handla eller ut och äta på kvällen. Riktigt fina, från timeless. De går på 229:- och det tycker jag verkligen inte är dyrt. Vill ni klicka hem dem är det bara att klicka här eller på bilden.

Insåg inte förrän nu när jag kollade igenom nelly.com hur fina kläder de faktiskt har. Ni borde också klicka er in, var beredd på fler sådana här inlägg i framtiden!

naturgodis

21:44
27/09 2013
? 1
Hallå där kära vänner!
 
ÄNTLIGEN FREDAG! Längtat hela veckan, lol. Dagen gick relativt snabbt, hände inte något speciellt vad jag kommer ihåg. Sen kom jag hem, kollade på housewives of Beverly hills, how I met your mother och sen stack jag ner i källaren för att få mig en liten springtur på bandet. Har ju som sagt mitt löpschema, tre gånger i veckan MINST ska jag springa! Så har sprungit två gånger denna vecka, bara söndag kvar. Härligt faktiskt.
 
Sen när jag sprungit klart åt jag middag med la familia, kött och sallad. Så sjukt goooott! Efter det satte jag mig vid datorn och har fixat massvis med bloggen. Fixat konto på några sidor som förmodligen kommer hjälpa bloggen en hel del. Ska som sagt försöka förbättra bloggen hela tiden vilket ni kanske märker. Ska börja bli lite mer personlig nu då jag vet att det uppskattas mer än en massa weheartit-bilder varje dag haha.
 
Knaprar just nu på lite naturgodis medan jag "jobbar", och när skålen är slut blir det duschen sen ska jag slagga. Ganska trött faktiskt, och så sover man tusen gånger skönare efter att man tränat. Love it.
 
Hörs imorgon gosisar, puss!
 
förlåt för dålig bild men jag håller som sagt fortfarande på att lära mig hur man tar bilder manuellt haha...

mathilda's chocolate balls

16:05
27/09 2013
? 0

Ingredienser:
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk kaffe
Kokos till garnering

Utförande:
1. Rör ihop smör och socker med elvisp
2. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl med elvisp
3. Häll upp kokos på en tallrik och ta fram en till tallrik att lägga de färdiga chokladbollarna på
4. Forma chokladmassan till 11-12 bollar och rulla runt dem i kokosen
5. Förvara chokladbollarna på tallriken med plastfolie över i kylen

Fick receptet härifrån men gjorde lite småändringar så de blev perfekta!

inspiration

12:09
27/09 2013
? 1
 

get fit

16:12
26/09 2013
? 0
 
Det här med att jag vill gå ned i vikt är för så mycket mer än att se bra ut. Jag vill inte bara må bra och se bra ut, jag vill även känna att jag är fysiskt kapabel till vad som helst. Jag vill kunna gå ned i split, stå på händer, hjula perfekt, dansa bättre, springa snabbare och klara av styrketräning lätt som en plätt. Liksom hela grejen med detta är inte att "gå ned i vikt" utan det är att "bli vältränad", för det är precis det jag vill. Jag vill känna att jag kan göra vad som helst för att inget stoppar mig. Ingen dålig kondition, stelhet eller otränade muskler. Och det ända som står i vägen för allt detta är jag själv. Så let's beat the shit out of ourselves.

baotian retro

12:19
26/09 2013
? 0
Är galet sugen på att skaffa moped, även fast jag fyller 15 om tre månader. Jag och Sara har nämligen kollat runt mycket på moppekort och sådant, och på ett av ställena behöver man inte ens vara 15! Tre månader innan man fyller kan man ta kortet, och guess what jag fyller ju om tre månader!? På det stället kostade det även bara 3800 för en EU-moppe istället för 5000 som det gjorde på den första skolan jag kollade på, så det är ju super. Måste bara försöka övertala pappa hehe, ska ju köpa en språkresa snart för 20 000... Sen har jag ju både julen och födelsedagen framför mig och önskar mig ju inte direkt billiga saker då heller. Ibland suger det att ha stora, dyra drömmar haha.
 
Har kollat in den här mopeden i flera månader nu och pappa säger att om jag får en moped är det den här jag ska få, och titta hur fin!


goding alltså

random

16:21
25/09 2013
? 0
 

mathilda's mudcake muffins

11:55
25/09 2013
? 0

Ingredienser:
100g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 msk kaffe

Utförande:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull/en skål i micron.
2. Placera ut bakformar i papper i en muffinsplåt (jag fick ut 10 muffins men fyllde vissa lite för mycket, så sikta på att få ut ungefär 12)
3. Knäck äggen och häll på strösockret i en bunke, vispa med elvisp till en jättefluffig vit smet
4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver och kaffe och vispa till en jämn smet med elvispen
5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en slät smet med elvisp, ca. 10-20 sekunder på lägsta effekten
6. Fördela smeten i bakformarna
7. Grädda 15 minuter näst längst nere i ugnen. Under tiden de gräddas växer de upp och när man ser tendens till att de börjar sjunka så ska man ta ut dem
8. Låt dem svalna under en handduk så blir de inte hårda. Servera eller förpacka i plastpåsar, går bra att frysa.

Fick receptet härifrån men gjorde lite småändringar så de blev perfekta!

queen

16:14
24/09 2013
? 0
Grymma tweets haha!
 

clothing inspiration

12:13
24/09 2013
? 0
ja jag saknar sommaren redan
 
 

havremjöl

20:54
23/09 2013
? 0
Hallå där kära vänner!
 
Har haft en bra dag idag. Skolan gick toppen och sen kom jag hem och fick göra något utav det bästa jag vet: baka! Inte till mig själv såklart, utan till skolan. Imorgon ska mitt arbetslag ha föräldramöte och vi ska sälja hembakta goodies för att tjäna lite pengar till klasskassan. Så imorgon ska jag stå och sälja kakor haha. Kommer upp recept på det jag gjorde under veckan, så stay tuned!

Gjorde även havregrynsgröt när jag kom hem från skolan som jag toppade med äpplemos, gudoooomligt gott! Sen gjorde jag också havremjöl då jag velat prova att göra det i hundra år, så nu ska jag äntligen prova på maaaaassvis med nyttiga recept. Är sjukt taggad!

Vad är då havremjöl kanske några av er undrar? Jo, havregryn som är väldigt fint mixat till ett mjöl. Supernyttigt eftersom havregryn är en långsam kolhydrat, så det kan substiteras till vetemjöl vilket är bland det värsta man kan stoppa i sig. Sjukt najs.
 
Ska i alla fall fortsätta att tidsinställa inlägg (bl.a. på godingarna jag bakade tidigare idag) så hörs vi imorgon.
 
Puss!
 

RSS 2.0