brunch

Hej fina vänner!

Jag har precis bakat scones till min kära mor och jag smakade lite själv och åhhh så gott. Älskar nybakat bröd! Idag har jag inte mycket planerat, skulle egentligen behöva åka och hämta plugg i skolan men funderar på att göra det ändå fast utan böckerna och instruktionerna. Måste egentligen fixa biljetter också men vi får se hur det blir. Måste prata con mi amigos som säkert sover.....

Bjuder på lite bilder på det jag gjorde sålänge så hörs vi, PUSS! 





mathilda's birthday "cake"

Kladdkaksbotten
Ingredienser:
100g smör
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
2 ägg

Hallonmarängsmörkräm
Ingredienser:
1 äggvita
(ungefär) 0.6 dl socker
63g smör
25g hallon

Utförande:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröda en form
2. Smält smöret
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ned det smälta smöret och äggen, ett i taget
4. Häll smeten i formen
5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 12 minuter, den stelnar mer efter den fått kallna
6. Låt den kallna helt och ställ sedan in den i frysen. Frys den helst i minst 4 timmar
7. Kör hallonen till puré i en mixer, sila genom en sil för att få bort kärnorna. Ställ åt sidan
8. Häll äggvitan och sockret i en värmetålig skål och placera över vattenbad
9. Vispa med en handvisp hela tiden tills blandningen är 65 grader eller tills sockerkristallerna smält
10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa, helst i en köksassistent (eller med elvisp) tills blandningen är vit och fluffig som en marängsmet
11. Vispa tills smeten svalnat, runt tio minuter
12. Tillsätt smöret lite i taget
13. När allt smör är tillsatt vispa tills det är väl blandat, runt 5 minuter. Om smörkrämen skulle skära sig går det att fixa. Om den är för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt den stå i kylen en stund och vispa sedan
14. Blanda ned hallonpuréen i smörkrämen och vispa till en jämn frosting
15. Ta ut kakan och smeta på smörkrämen. Klart! Går utmärkt att förvara i kylen, jag tyckte nästan det blev godare efter en natt i kylen

Recept från: min kusin och Cilla

dömätt

Hej kära vänner!

Ligger just nu i min säng på hotellrummet i Stockholm och fetandas, är så sjukt jävla mätt!!! Har iallafall haft en toppendag i Stockholm med min familj hittills. Lite segt att vara på Naturhistoriska hela dagen men aja. Det är värt det med tanke på vad som väntar hela dagen imorgon - SHOPPING! Och just nu vill jag aldrig mer se mat men imorgon när jag vaknar kan jag tänka mig att hotellfrukost kommer sitta rätt fint också.

Bjuder på bilder på min middag: ryggbiff med pommes frites och chokladfondant till efterrätt. Matnörd som jag är har jag alltid drömt om att smaka fondant efter allt man sett på bl.a. Masterchef, OCH FY FAN SÅ GOTT DET VAR!!!! Ni måste prova.

Ska chilla ett tag till sen göra mig iordning för sängen. Lång men härlig dag imorgon! 

Puss på er.





planer för idag




to-do list

Ska lära mig dessa inom en snar framtid, kanske filmar och lägger upp om det är något ni är intresserade av att se?

babe


i'm back

Tjaaa mina fina vänner!

Ursäkta för den oplanerade bloggpausen men jag har ärligt talat inte startat datorn sen jag sist bloggade... Haha, och det är av exakt samma anledning som jag sa sist. Eller jag har faktiskt haft flera dagar då jag inte gjort speciellt mycket men hellre suttit vid telefonen än att starta datorn och vänta hundra år. Längtar tills jag får en laptop då kommer bloggningen vara på topp! Haha.
 
Tänkte i alla fall bara skriva att jag lever typ, och att jag ska börja blogga ordentligt nu igen. Har laddat upp massvis av trevliga inlägg som jag hoppas ni uppskattar.
 
Hare så bra så länge, puss!
ett år sen aw mupp