my day yesterday

07:19
28/08 2014
? 0
Hallå där bloggen!

Igår åkte jag till skolan som ni redan vet och dagen började med matte. Vår lärare var dock inte där så vi hade en jättesöt vikarie och fick våra böcker. Sen hade vi lunch och då fick vi även våra skåp. Eftersom cmp14 (min klass) vann klasskampen hade vi reserverade överskåp, kändes gutt! Efter det hade vi samhällskunskap och fick sluta en timma tidigare, vid 13.

Då gick jag och Amanda, en tjej från klassen som jag hängt väldigt mycket med, på stan för att leta efter dataväskor. Vi hittade inga och hon hade match så hon åkte hem och jag åkte till Marieberg och mötte upp mamma. Blev en rejäl shoppingrunda och en fika, jättemysigt!! Kände mig även vuxen då jag betalade för en del saker själv, men snart så är man ju där och betalar allt själv. 

Sen åkte vi hem och då rensade jag min garderob, åt gröt till middag och sen kollade vi på Leifs program. Fan vad ledsen jag blev att Erik och Lebob lämna men min älskade Edy får mig alltid att garva<3 

Nu: bildbomb från dagen









199:- på Lindex 

599:- på vero moda (ÄLSKAR DESSA!!)

129:- för bh:n / 139:- för trosorna på Lindex 


299:- på Intersport

16 juli 2014, dag 3

17:15
27/08 2014
? 0
Började dagen med en sån där lagom söt och härlig frukost igen. Sen chillade jag och fixade mig tills vi skulle till skolan. Fick reda på att jag hamnade i level 3, den mest avancerade gruppen, och fick träffa min klass och lärare. Helt plötsligt fick vi reda på att vi skulle ta en klassbild och jag hade inte fixat mig eller nånting såg ut som skit.


Sen åkte vi till en strand som hette Paradise bay. Helt sinnessjukt hur fint det var med turkosblått vatten. Jag la mig med alla tjejer i gruppen förutom mina rumskompisar och tre andra tjejer för vi förstod inte vart de tagit vägen. Vi solade sen gick jag och Stina och tog ett dopp i det salta vattnet. Sen gick jag och tre andra tjejer (JAG MINNS INTE VILKA VAD HEMSK JAG ÄR) och tog varsin glass och då träffade vi på Lennox, Ludde, Bella och Emelie som redan satt däruppe och hade käkat. Vi chillade en stund sen skulle vi hemåt. Satt bredvid My i en minibuss hem och vi lyssnade på musik och bara hade det bra.


På kvällen skulle vi till nattklubben Numero uno för ett skumparty. Jag hade aldrig varit på skumparty innan så vi alla var lagom taggade! Det var helt sick man blev typ dränkt av allt skum och satte det i halsen. Sen blev man jätteglidig så det var jättelätt att ta sig förbi varandra, svinkul. Man ramlade, halkade, tryckte skum i varandras ansikten och sen mitt i allt skulle vi ta en gruppbild. Riktigt skoj!

school

09:14
27/08 2014
? 0
Hallå där gosisar!

Sitter för tillfället på en bänk på stan då jag inte börjar förrän 09:50. Mina bussar går riktigt kasst så får vänta ungefär en timma varje dag. Tänkte knalla mot skolan snart men pallar inte sitta där så länge så sitter här ett tag först hahaha.

Igår fick vi våra datorer, en lenovo u330p. Aldrig hört talas om märket innan men det jag upplevt hittills är krångligt och väldigt plastigt haha. Jaja. Idag hoppas jag på att få skååååp, då kanske jag äntligen kan slippa släpa på väska varje dag. Ska gå på stan efter skolan och leta efter ett datorskydd eller liknande då det vi fick av skolan sög haha!

Funderar även på att åka och träna efter det men då måste jag först gå på stan sen åka hem sen åka upp på stan igen och träna och sen åka hem. Känns lite jobbigt men är jävligtträningssugen. Vi får se helt enkelt.

Men ha det så bra så hörs vi senare!

 




school supplies

20:27
26/08 2014
? 0
 

15 juli 2014, dag 2

21:30
24/08 2014
? 0
Började dagen med frukost, tror att alla vi blev besvikna faktiskt hahaha. Vi hade liksom föreställt oss värsta hotellfrukosten som den brukar vara med hög kvalité osv. men det var bara ett stort urval maltesisk frukost typ. Allting var riktigt sött och fy farao. Men vi överlevde.

Efter frukosten gick jag, Stina, Fredrika, Bella och Emelie till gymmet. Vi trodde gymmet skulle finnas på hotellet då det stod att suncrest skulle erbjuda ett gym men nej vi irrade runt i typ 30 minuter innan vi kom till ett annat hotell där gymmet skulle finnas. Vi gick in och kom till det minsta gym jag någonsin sett i hela mitt liv, och 50% av all utrustning var sönder. What a disappointment. Vi gymmade iallafall någon halvtimma sen gick vi tillbaka och duschade sen åkte vi till skolan för första gången, bussresan dit var så sjukt chill. Satt i en stor, fin buss bredvid Lennox så snackade med han, Amanada och My hela resan. Bussresorna gjorde typ hela språkresan jag skojar inte ens hahaha!



När vi kom till skolan förstod vi inte mycket. När skulle vi börja, vart skulle vi? Vi gjorde iallafall ett prov på 100 frågor och jag fick 84 av 100 möjliga, så sjukt besviken på mig själv trodde att jag iallafall skulle få 90. Menmen bara att kämpa hårdare nästa gång. Efter skolan gick jag, My och Tea till Al dente för att käka så vi beställde och väntade på maten. Då kom Ludde, Lennox och Bella så vi flyttade till ett annat bord så alla fick plats. Sen kom Molly, Erika och Jessika så då fick vi flytta till ett ännu större bord, snacka om att servitören fick mycket att göra hahaha! Vi käkade iallafall och hade det mys, sen skulle vi alla mötas vid poolen. Jag bodde aslångt bort från alla andra så det var jättejobbigt när man skulle göra saker för vi kunde ju inte skriva till varandra heller, wifi fanns bara under frukost och middag.


Så när jag kom ned till poolen hittade jag inte dem och kändes så jäkla dumt när man gått runt där i typ fem minuter så jag ba la mig bredvid några finnar och solade istället. Sen gick jag upp och fixade mig för vi skulle på en sak som hette Club evening. Strandparty med en pool fick vi höra av våra ledare men när vi kom dit var det typ en dj, dansgolv på 5 kvadratmeter, massa bord och stolar, en kiosk, en pool och en fotbollsplan. What???? Så alla i min grupp tyckte att det var en riktigt dålig kväll. Efter det åkte jag bara hem och sov.


14 juli 2014, dag 1

11:00
24/08 2014
? 0
Jag gick upp klockan fyra på morgon för att kunna åka iväg vid fem. Var i stort sett färdigpackad och sjukt taggad. Vi kom fram till Arlanda typ 7:20 och då irrade vi runt för vi hittade aldrig vart vi skulle samlas. Som tur var hade jag snackat med Stina innan så jag skrev till henne och då hittade vi det. Sen väntade vi bara i typ två timmar på att alla skulle komma och då checkade vi in bagage osv. Sen typ klockan tio eller något sa jag hejdå till mina föräldrar och taggade Malta helt galet.



Sen gick vi igenom säkerhetsgrejen och vi fick 15 minuter på oss vid taxfreen och jag hittade en helt underrrrbar neccessär på victoria's secret men den kostade 650 spänn... Så vi hade typ en minut kvar och jag kunde inte bestämma mig om jag skulle köpa den eller inte, om det var värt det liksom. Så ringde mamma och hon lät tveksam så jag ba äsch skitsamma nu går vi och samlas. Men under samlingen ringde mamma och ba köp den så jag stack ifrån samlingen för att köpa den vilket tog lite längre tid än vad jag tänkte så fick en utskällning. Way to start the language trip hahaha.



Men sen boardade vi och gick på första planet som skulle till Frankfurt. Satt bredvid Stina och det gick bra. Har aldrig åkt ett sånt plan innan dock jag är van med lite större och bättre säten, större plan, osv. men det är ju alltid kul att prova något nytt. De hade mycket godare flygplansmat än de "bättre" planen dock, hahaha. Andra planet från Frankfurt till Malta satt jag helt själv på och det var ju också något nytt, men riktigt najs att få prova det också. Liksom förr eller senare kommer jag ju flyga helt själv så kan ju vara nyttigt att ha provat på det.



Exakt klockan fem lämnade vi planet på Maltas flygplats för att hämta bagaget. Alla var supertaggade och nervösa, stämningen var så sjuk! Sen gick alla ungdomar som åkt från Arlanda på en buss och sen släppte de av de som skulle till värdfamilj och sen oss som skulle till Suncrest. Vi checkade in och fick reda på våra rumsindelningar, sen åt vi middag. Efter det hade vi infomöte och sen hängde jag med typ alla men sen skulle jag och Lennox ned och lämna hans nyckel och han tog hissen och jag tog trappen sen tappade vi bort varandra så jag gick upp till rummet och hängde med mina rumskompisar istället. Var helt jäkla slut ville typ sova vid sju först hahaha.

vårt schema

(ja det här inlägget var sjukt långt, men det är första inlägget. vissa inlägg kommer knappt ha text alls)

min första vecka på gymnasiet

19:07
23/08 2014
? 0
I tisdags blev jag skjutsad in till stan av mamma för att sen samlas i thorens matsal. Lärarna presenterade sig och sen blev vi uppropade. Vi skulle sen följa med våra mentorer Pär och Linda upp till ett klassrum. De pratade om skolan, regler, vi fick träffa de andra två lärarna vi ska ha nu, etc. Vi fick massa papper och sen slutade vi vid elva, efter en timma.
 
I onsdags skulle vi vara i skolan till lunch. Vi fick schemat sen kom elevteamet och presenterade sig och vi körde en snabb och asskön lära känna-lek. Sen gick vi och åt lunch vid elva och sen slutade vi. Då gick jag och Elle och fikade/käkade på la baguette och pratade om allt. Planerade även att börja träna tillsammans då Elle ska köpa träningskort på samma gym som mig!

I torsdags var det dags för klasskampen, det var så sjukt kul. Alla ettor på skolan fick ett papper med 39 uppgifter att utföra, allt från att få en gamling att köra en chin-up till att dansa små grodorna runt likkistan. Fick oss många skratt kan jag säga er och en väldigt lyckad dag, vi lyckades göra alla 39! Åkte sen hem och bara chillade hela kvällen, lagade mat till familjen och såg på paradise hotel som jag missat.

Igår skulle vi i grupper ut på stan och intervjua folk från tre olika yrken sen slutade vi vid två. Riktigt skönt avslut på veckan och gutt att mest få chilla hela dagen och lära känna folk från klassen mer. Efter skolan åkte jag hem sen vid sex åkte jag, mamma och lillebrorsan och hämtade pappa som pluggat hela veckan.

Här kommer bildbomb från veckan!





100814-190814

10:37
23/08 2014
? 0
 

the past days

23:31
09/08 2014
? 0
060814

Som sagt åkte jag och familjen till dollarstore i Laxå och jag fick en del riktigt bra saker köpt. Bl.a. penna och rutigt block till skolan och färgbevarande schampo och balsam från garnier. Efter det lunchade jag och mamma på Subway, lika gott som alltid. Sen åkte vi och hälsade på farmor vilket var jättemysigt, har ju inte sett henne sen innan jag åkte. På eftermiddagen kom Joppes brorsa över så var vi hundvakt några timmar, så himla mysigt!! Fick äntligen träffa Yatzy som han heter ordentligt och vi kunde mysa en stund och även gå en promenad. Jag älskar hundar!



070814

Tog 11:32-bussen upp till stan och mötte upp min jobbarkompis Hamdullah. Vi lunchade först på kinamuren och holy shit vad gott det var har aldrig ätit deras buffé men rekommenderar den STORT! Därefter gick vi till Espresso house och köpte varsin Caramel latte (oh my god rekommenderar den också den var magisk) sen började vi jobba på våra affärsplaner som vi skulle skicka in för att få betalt för tre extra arbetsdagar.



När klockan slog fyra gick jag över från Espresso house till Satin där jag mötte upp la familia. Vi käkade och jag drack en drink, standard, sen pratade vi bara och hade det bra. Vid sextiden stack pappa och brorsan och inte långt efter kom Daniella och gjorde mig och mamma sällskap. Då gick vi över till Ivy och inte långt efter det kom Sao och hennes kusin. Vi drack drinkar, pratade och hade sååå kul! Fick även en ny vän, Saos kusin. Jätterolig kväll och har aldrig druckit så många drinkar i hela mitt liv, fem stycken lyckades jag få i mig haha!

 

080814

Sista dagen för att skicka in våran affärsplan för att få mer betalt på jobbet så jag satt med den där från 10 på morgon till 16 på eftermiddagen och då åkte jag och mamma och handla. När vi kom tillbaka lagade vi en riktig mysmiddag, grillade hamburgare. Sen kollade jag och mamma på TV tills nio då vi gick ut i skogen med Joppis, något vi gör nästan varje kväll nu. Efter det tog jag en dusch och mös lite i soffan innan jag gick och la mig!



090814

Gick upp vid åtta för att fixa mig, skulle ju stå i en kiosk idag med Julia i Brickebacken där mamma ställde ut Joppe. Vi stod från 10 till 17:30 och det var faktiskt jättekul. Fick mig en ny vän och lärde mig mer om att driva ett café som jag vill göra i framtiden, även om det var i en väldigt liten skala. Var faktiskt jättekul! Sen åkte vi hem då stack mamma, pappa och brorsan nästan på en gång för de skulle till några familjevänner. Jag har varit själv sen dess och har bara chillat, lagat mat, varit ute med Joppis och kollat på TV. Nu ligger jag och myser med min kärlek och ska gå och slagga så fort los parents kommer hem, är helt jäkla slut!!


i'm home

10:14
06/08 2014
? 0
HALLÅ DÄR ALLA FINA LÄSARE!
Är i Sverige nu, kom hem för tre dagar sedan. Maltaresan är utan tvekan det absolut bästa som hänt i mitt liv hittills, jag kan inte förklara hur kul jag har haft det... Känns helt fel att vara i Sverige, jag vill bara tillbaka. Saknar alla underbara människor jag lärt känna också, åhhh...

Tänkte iallafall berätta vad som hänt i Sverige de senaste dagarna innan jag sätter igång med alla milslånga Maltainlägg. I söndags när jag kom hem mötte jag upp pappa på flygplatsen, både han och jag hade tårar i ögonen hahaha så himla känsligt. Sen började vi fara hemåt och stannade i Enköping för att käka, donken... Friterat är inte min grej längre haha! Sen bar det av hemåt och när jag kom hem bara springer lilla Kasi mot mig och hoppar upp i min famn och gud, tårarna bara sprutade på mig. Älskade lilla Kas. Sen satte vi oss och pratade och gav dem en av deras presenter sen gick jag typ och la mig.

(ända bilden jag tog i Sverige från i söndags)

Sen i måndags tog jag det lugnt hela förmiddagen gav familjen de sista presenterna. Sen på eftermiddagen drog jag och mamma upp på stan och jag fixade mina ögonbryn och köpte ett par skor. Därefter kom min moster och mötte oss på Bells så vi satt där typ en halvtimma sen mötte vi upp min morbrors fru och gick till Bishop. Fick äntligen äta kött, som jag längtat!!! Sen drog vi till Satin och mötte upp min kusin, drack världens godaste drink. Älskar verkligen sura drinkar, mumma. Gick även till älskade mormor senare på kvällen och pratade lite. Saknat henne så!!!

på bishop, godaste mozzarellan jag ätit i hela mitt liv i den där salladen

på satin

nya skorna, så jäkla snygga. 349:- på dinsko

Och igår drog jag upp till frisören på förmiddagen och fixade mitt hår. Vi skulle mörka upp det lite så jag inte skulle se gul ut för det är ju inte speciellt fint, har även blekt sönder håret så fanns ju inte så mycket att göra. Är iallafall helt sjukt nöjd med resultatet och mitt hår är inte alls lika frissigt och äckligt längre, älskar verkligen denna frisören. Köpte världens bästa hårinpackning sen lunchade jag på la baguette, sallad oh god längtat efter grönsaker så in i bomben. Sen drog jag hem och chillade hela eftermiddagen och på kvällen lagade jag och pappa finmiddag - grillat och potatisgratäng.

taggad inför ny frissa

första gången någonsin jag lunchat själv haha, loner

 
är så jäkla nöjd helt sinnessjukt. ska bli mörkare och mörkare sen tror jag att jag ljusar upp det till sommaren. måste låta mitt hår vila och vårda sig nu, jag har behandlat det alldeles för dåligt, kvalitén är usel..

Idag har jag inte många planer, skulle träffat Pamela men verkar inte som det blir så. Ska nog till Dollarstore i Laxå istället. Najjan!

Hörs senare babes med Maltainlägg, puss!!

RSS 2.0