vecka 6

20:52
31/08 2015
? 1
Hallå där från "sjukstugan"!

Haha nä, men har varit hemma sen i fredags och mått riktigt jäkla uselt... Kände i fredags natt bara neeeej har skitont i halsen sen har det bara gått utför. Nu har jag bara svullna ömma halsmandlar och hosta, så imorgon ska jag till skolan. Ser inte fram emot att hajka i denna kyla dock, är rädd för att bli sjuk ännu en vecka...

Men nog om det, nu ska jag berätta hur vecka 6 gått! Halva tiden är avklarad, halva tiden kvar. Har sammanlagt gått ner 4.3kg. Gick bara ner 100g den här veckan och det sved, men jag fick en galen siffra förra veckan så jag kan ändå förstå. Förutom att jag blev sjuk sista halvan av veckan och bara kunnat träna 3 av 4 pass så har det varit bra.

Har faktiskt sett förändring i min kropp och jag liksom ba wow... Som jag skrivit har jag sett små förändringar hit och dit men ändå när jag kollar mig i spegeln kan jag inte påstå att jag sett någon överdrivet stor förändring, förrän den här veckan då. Eller stor och stor, men en verkligen märkbar förändring.

Träningen som jag hann med gick också bra, kunde öka i det mesta och det kändes sååå kul. Som att det verkligen gett något att träna så mycket, att det funkar liksom. Bjussar på lite pics från veckan som vanligt!

Food! Kycklingsallad i vänstra övre hörnet, sen köttbullar (nötfärs och äggvita), potatis och brunsås gjord på havregrädde med lök i, lax med tomatkokt mathavre som jag har massvis av riven morot och lök i och till sist en smoothie toppad med havre och ett knäckebröd med skinka! Wow vad långt hahaha, men det har verkligen varit veckans höjdpunkter i matväg.

Marklyft i gymmet, lets go!

 f
Juli 2015 - Augusti 2015. En månad mellan bilderna, och iallafall jag ser förändring. Gör ni?

collective haul

18:49
28/08 2015
? 0
Hej babes!

Tänkte visa en haul jag spelade in för ett tag sedan men som jag inte laddade upp förrän idag. Inte shoppat något sen dess men jag säger "var på ... igår" och det var jag verkligen inte haha. Stannade hemma från skolan idag för jag mår jättedåligt, men imorgon är det cheatday så det ser jag fram emot. Skulle dock tränat idag men det blev det ju inget av, så hoppashoppashoppas jag är någorlunda frisk till på söndag. Hajkar ju tors-fre nästa vecka så kosten och träningen kommer bli knas nästa vecka... Men whatever detta skulle handla om min video haha, enjoy!!


first week of school

08:00
24/08 2015
? 0
Hej babes!

Måndag och jag är tillbaka i skolbänken. Har faktiskt första riktiga skoldagen i tvåan idag och det känns helt okej. Skönt att få vara tillbaka med Sandrew och Mandiz, mina bästa bröder. Vi ska träffa vår nya spansklärare och vår filosofilärare idag, kommer bli skoj. Börjar 8:25 och slutar 15:00, min längsta dag så blir vilodag från träningen.

Annars var de tre dagarna som jag gick i skolan förra veckan faktiskt bra. Första dagen hade vi information med vår mentor i en och en halv timma sen slutade vi. Det enda vi egentligen pratade om var typ schemat och sen hajken... Vet inte hur det blir med den där hajken, vet att jag kommer få panikångest redan vid första aktiviteten så känns som att jag likagärna kan stanna hemma och komplettera än att behöva krångla med skjuts hem osv. Vi får se.

Sen på torsdagen hade vi bytardag, gick åt h*lvete för oss men annars så var det en rolig dag haha. I fredags skulle vi ha programdag men eftersom ingen hade med sig datorn fick vi ha en väldigt kort föreläsning med våran nya samlärare på en och en halv timma sen slutade vi haha. Med andra ord en skön vecka!

Hoppas ni har det bra varesig ni jobbar eller går i skolan. Kram!

strawberry, food, and apple image
bild från weheartit

Vecka 5

20:51
23/08 2015
? 0
Söndagskväll och dags för att berätta hur veckan gått! Skolan har börjat men har kunnat äta som jag ska ändå, gick bara tre dagar och åt lunch en gång. Åt inte ens i skolan då utan var ute på stan med mina bästa bros så vi käka på Soleo. Tyckte inte jag ansträngde mig mer än vanligt tyckte snarare veckan var ganska slapp ändå gick jag ner 1.3kg!? Like what?! Jag är inte ens biggest loser-stor och har redan gått ner en del, ändå blev det en sån siffra. Är dock inställd på att jag inte kommer gå ner speciellt mycket den här veckan men så får det vara. Ska försöka så gott jag kan iallafall.

Träningen har också gått jättebra. Fick ett superbra schema i skolan nu också så kommer lätt kunna köra alla fyra pass. Kört det jag ska och känt mig riktigt stark, har kunnat öka i allt. Tog 50kg i marklyft och 38kg i knäböj.

Har inte märkt några större skillnader i kroppen förutom att jag börjar tappa mer på överkroppen, speciellt vid boobsen vilket svider haha. Det enda bra med att ha varit lite småtjock är att jag kunnat fylla ut en bh någorlunda bra. Nu blire back to krusbär!

Som vanligt bjussar jag på bilder från veckan, det var så tomt i gymmet en dag att jag vågade knäppa av en bild vid där man kör knäböj. Inte riktigt lärt mig vad allt heter än hehe. Det kommer!


Vecka 4

18:03
17/08 2015
? 0
Halloj!

Idag är det måndag och därmed start på vecka 5, tänkte därför skriva hur vecka 4 gått! De första tre dagarna var jag i Stockholm och då åt jag som jag skulle men tillät mig själv att äta saker som jag var sugen på fast som ändå inte var 100% onyttiga och i normala mängder. Det fick resultat då jag lyckades gå ner 0.4kg trots det! Blev både chockad och jätteglad, min coach skrev till mig att det är ett tecken på att det här börjar bli en livsstil. Blir helt lycklig av att tänka på det hahaha. Jag som alltid varit mullig, alltid älskat mat och godsaker och inte kunnat hålla mig ifrån det... Helt plötsligt så har jag kontroll över maten istället för att maten har kontroll över mig? Aej, sjuk känsla alltså.
 
Träningen har även gått strålande. Tränade fyra dagar i rad, och jäklar vad bra jag har mått efter varje pass. Börjar verkligen få in övningarna och känner mig hyfsat säker i styrkedelen nu vilket är sjuuuukt. Känns som att styrketräning verkligen är något för mig, känner mig seriöst som en helt ny människa efter varje pass. Är så glad och tänker positivt och känner mest att "bring it on world" som att inget kan stoppa mig. Låter som värsta filosofen som rökt på men hahaha skriver bara exakt som jag känner.

I kroppen vet jag inte riktigt om jag märkt något. Känns som att mina armar och ben börjar tajta ihop sig NÅGOT. Inte mycket men har minskat 2cm kring låret iaf på tio dagar och det är ju en vinst. Bjussar på lite bilder as always!

En röd och svettig Mathilda i hörnet hahaha. Massa bilder från Stockholm, bland annat den uppe i mitten, från restaurang kalori. Så gott! Nä nu ska jag gå och brygga min första kopp kaffe på fem veckor, ska bli underbart gott!!

Vecka 3

23:59
15/08 2015
? 1
Hej babes!

Får be så hemskt mycket om ursäkt men sen det senaste inlägget har jag bokat en spontanresa till Stockholm med Maja, varit där i tre dagar, shoppat och som vanligt ätit, tränat och sovit. Har helt enkelt inte haft tid eller ork till att blogga, men nu så är jag back on track! Även om detta inlägget blir en vecka sent tänker jag lägga upp det ändå, och vecka 4 imorgon hehe.

Har inte veckan färskt i minnet då det trots allt var ett tag sedan haha men har för mig att det gick ganska bra? Experimenterade mycket med maten och gjorde köttbullar som var amaaazing, (även fast jag bara rullade nötfärsen haha) så gott att få äta "något annat" för omväxlingens skull. Tränade "sista" passet med min PT så nu kan jag allting jag ska kunna och ska nu "stå på egna ben". Kändes läskigt i gymmet men blev mer och mer säker för varje gång jag var där vilket var väldigt skönt.

Kommer ihåg att jag började märka/känna att mina nyckelben syns mer än vad de gjort innan. Gick också ner 0.9kg så blev ett riktigt glädjetjut på fredagsmorgonen, kändes fantastiskt bra! Bjuder på bilder från the third week.

fun light som numera är min standarddryck haha | middag hos min kusin på cheat day, helt sjukt gott | vegetarisk sushi på dagen på min cheat day | jag leker biff hehe... | åt questbar för första gången och omg!! så gott | standardmåltid med kyckling och paprika stekt tillsammans | in my grocery bag

ceasarsallad

21:53
06/08 2015
? 1
Om jag skulle få välja en sallad att äta resten av mitt liv skulle det utan tvekan bli en ceasarsallad. Alla smaker går ihop så fantastiskt bra och är det någon sallad jag liksom går runt och cravar så är det helt klart en sån. Tänkte därför tipsa om den godaste ceasarsalladen jag ätit den här sommaren, och den åt jag på Pråmen i Åhus. En negativ grej var att man nästan inte fick någon dressing alls, men de där krutongerna... Herrejisses. De godaste krutongerna jag någonsin ätit.
 
För det dåligaste med ceasarsalladen tycker jag - oftast - är krutongerna. De är stenhårda och krispiga och låter över hela restaurangen när man äter det. Dessa krutonger hade en krispig utsida men en helt underbar seg insida.. Vattnas i munnen bara jag pratar om dem. Kycklingen var perfekt stekt, baconen var supergoa´, rödlök går alltid hem och givetvis den obligatoriska romansalladen. Tycker verkligen ni ska äta den om ni har vägarna förbi någongång för JÄKLAR vad gott det var!


panos emporio

16:14
05/08 2015
? 0
Hej på er!

Hittade Panos emporio-träningskläder på Stadium outlet förra veckan och jag ba what visste inte ens att de sålde det, trodde bara de gjorde parfymer och bikinisar? Men blev glatt överraskad och när jag såg att leopardtightsen på provdockan som jag skulle köpa även det var Panos emporio till ett riktigt bra pris blev jag väldigt exaltherad. Fick med mig två plagg hem i mina standardfärger: svart och grått. Haha riktigt dystert men så snyggt

ord. pris: 300:-, jag betalade 75:-

ord. pris: 500:-, jag betalade 100:- sånt kap!!! snyggaste mönstret också.

smyckesförvaring

22:23
04/08 2015
? 0
I julas köpte jag ett ljus till min kära mor på Indiska. Det var ett doftljus i en jättefin skål med lock, och när den var uppbrunnen fick mamma idéen om att jag skulle lägga alla mina smycken i den. Nu är den inte bara förvaring utan även en jättefin dekoration till rummet, är verkligen nöjd med den. Så tips är att köpa en snygg skål eller en burk och lägga smyckena i det. Den utfyller inte bara en funktion till förvaring utan även dekoration. Smart!

 

 

havrepannkakor

10:44
03/08 2015
? 1
Hejsvejs!

Idag tänkte jag dela med mig utav ett såååå gott pannkaksrecept jag gjorde förra veckan. Gjorde om min morgongröt till pannkakor och det blev faktiskt riktigt lyckat. Hälsopannkisar. Konsistensen blev ruggigt lik riktiga pannkakor, krämigheten också för den delen. Kommer definitivt göra det igen, prova ni också!

havrepannkakor med varma blåbär

1 portion ~ 6 minipannkakor/1-2 stora pannkakor

Ingredienser
30g havregryn
1 ägg
1dl havremjölk
110g blåbär
1 knivsudd stevia
1 knivsudd vaniljpulver (inte vaniljsocker utan ekologiskt vaniljpulver)

Utförande
1. Mixa havregrynen till ett mjöl antingen med stavmixer (det gjorde jag och det gick skitbra!) eller med en matberedare.
2. Vispa ihop havremjöl, ägg och mjölk till en smet. Om smeten blir för tjock ha ev. i en matsked mjölk till. Låt stå i kylen i ett par minuter.
3. Häll blåbären i en kastrull och vänta tills det börjar puttra. Rör om då och då och ha i stevia och vaniljpulver när det börjar bli "rinnigt". Låt koka ihop på medellåg värme till önskad konsistens.
4. Stek pannkakorna i den storlek som önskas på medelhög värme. Toppa med de varma blåbären!

Vecka 2

18:35
02/08 2015
? 0
Hallåhallå!

Idag är det söndag och vecka 2 går mot sitt slut. Det har gått bra igen tycker jag. Har fortfarande svårigheter med att äta allt som står i schemat men har provat att byta ut saker, igår exempelvis åt jag två fullkornsbröd till min tacos istället för 50g bulgur, ris, etc. Det funkar dock sådär för ibland har magen strejkat rejält haha.. Lite TMI kanske men vill vara ärlig. Annars går det som sagt jättebra!

Har tränat själv två gånger den här veckan och med PTn två gånger. Första passet jag körde själv var hemskt.. Kändes som att alla titttade och blängde på mig och allt var bara jättejobbigt. Det var mycket maskiner den dagen också och jag förstår mig inte på alla så det tyckte jag också var jobbigt. Det andra passet körde jag idag och det gick betydligt bättre. Var nästintill tomt på gymmet och körde allt jag skulle, även fast jag körde några maskiner i cirkelgymmet istället för i styrkedelen. Känner mig inte jättesäker där än så jag vill ta det sakta fram haha. Får ju allt gjort iaf!

Märker inga större skillnader i kroppen mer än att jag inte dallrar lika mycket när jag går snabbt på löpbandet (uppvärmning på gymmet), att mina rodnader i ansiktet är betydligt mindre än innan och att jag har börjat frysa mer. Fryser så fort vi öppnar dörren härhemma eller om jag sitter i skuggan. Tror det beror på att jag inte får i mig så mycket som jag egentligen ska, men det funkar!

Har gått ner 0.6kg denna vecka men är nöjd ändå. Min PT tycker att det är bra att jag inte går ner för fort så jag är inte missnöjd! Bjuder ännu en gång på lite mat från veckan, foodspiration!


RSS 2.0