take me to church

18:15
31/01 2015
? 0

4 bilder från veckan. 

Jag har varit på hindersmässan ett x antal gånger med tanke på att skolan ligger mitt i den, gått i skolan, rensat ur mitt rum... Haha man gör ju inte så mycket när man går i skolan. Nu ska jag och pappa fixa lite käk, vi ska bygga egna burgare, och sen ska vi montera ned min säng och flytta ut alla möbler ur mitt rum. Så taggad till på måndag.

Puss på er! 

peanut butter cupcakes

21:11
28/01 2015
? 0
10 cupcakes

Muffins
Ingredienser:
175g 3% mjölk
5g vitvinsvinäger
150g vetemjöl
3g bikarbonat
2g bakpulver
3g salt
150g farinsocker
50g rumsvarmt smör
150g jordnötssmör med bitar
1 ägg

Frosting
Ingredienser:
200g slätt jordnötssmör
70g rumsvarmt smör
120g florsocker
10g vaniljsocker
3g salt
50g vispgrädde

1 snickersbar till topping (Roy använde Reese's peanut butter cups men vi tyckte snickers funkade jättebra!)

Utförande:
1. Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
2. Blanda mjölk och vinäger i en skål.
3. Sikta ned mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke.
5. Vispa ned ägget i smörblandningen.
6. Rör ned de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar.
7. Blanda tills det blir en slät smet.
8. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (jag använde hårda formar så jag la dem på en plåt, det funkade lika bra).
9. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i cirka 19 minuter.
10. Känn med en sticka att muffinsarna är klara. Låt svalna helt.
11. Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke.
12. Rör ned florsocker, vaniljsocker och salt.
13. Blanda ned grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
14. Skär snickersbaren i 10 bitar.
15. Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med en snickersbit!

Recept från: Roy Fares' "United states of cakes".

just remember even your worst days only have 24 hours

16:10
27/01 2015
? 0
Hej babes!

Sitter just nu på engelsklektion och håller på med en dötråkig redovisning om 9/11. Själva ämnet är inte tråkigt egentligen men så förbannat jobbigt att behöva översätta och kolla synonymer heeela tiden. Har två sidor fakta, två synonymsidor (en på svenska en på engelska) och två lexikon uppe. Dör.

Annars har dagen varit fantastiskt bra. Satte klockan tidigt så jag kom upp i tid även fast jag börjar 14:30. Gick upp, drack en kopp grönt te, gick ned i källaren och powerwalkade i en halvtimma, gick upp och käkade en supermumsig frukost, duschade, gick ut med mamma och hunden, sminkade mig, bytte om, käkade minilunch och åkte till skolan. Varit på superbra humör hela dagen också, förmodligen p.g.a. powerwalken.
 
Gårdagen var en otursdag fast ändå väldigt bra. När jag kom hem efter skridskoåkningen så chillade jag, övervann en rädsla (gick ut med hunden på kvällen vid ett ställe jag är rädd för att gå vid), DÖDADE min röv i en halvtimma och bara mös. Mådde så jäkla bra efter träningen, shit alltså. Älskar att träna blir så jäkla glad. Förstår verkligen inte varför jag slutade träna..

Tyvärr är dansen imorgon inställd men ska nog se till att få lite träning gjord ändå, lite blogilates får det bli. Men nu ska jag återgå till uppgiften så jag får något gjort.

Ha det bra babes, hörs sen!

snapshots från igår och idag

friluftsdag

09:05
26/01 2015
? 0
Hej babes!

Sitter just nu på konserthuset och väntar på Sandra, sen ska vi gå upp till McDonalds och möta upp Amanda. Det är nämligen friluftsdag idag och vi ska åka skridskor! Haha det ska bli spännande, har inte åkt på flera år.

Sen slutar vi vid 12 och då kanske vi ska till Max och äta, för hur ofta hänger man på Max liksom? Det ligger ju hundra mil bort. Sen ska jag bara bege mig hemåt och kanske kolla på ett avsnitt av gossip girl medan jag knallar på bandet, får se.

Ha det så bra så länge iallafall! Puss.

outfit on point

grattis pappa 47 år🎉

21:35
24/01 2015
? 0

Tårtan stod givetvis jag för!

chocolate cupcakes

22:16
21/01 2015
? 1
10 cupcakes

Ingredienser:
120g vetemjöl
190g strösocker
3g bakpulver
5g bikarbonat
3g salt
3g vaniljsocker
60g kakao
1 ägg
120g vegetabilisk olja
225g hett vatten
1 "flaska" Dr. Oetker easy swirl chocolate cupcake icing (köpte på the English shop)

Utförande:
1. Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
2. Sikta ned de torra ingredienserna i en bunke.
3. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
4. Vänd ned de torra ingredienserna med en slickepott.
5. Tillsätt vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. (jag använde "hårda" formar som ni ser och dem ställde jag på en vanlig plåt).
7. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter.
8. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt.
9. Spritsa frosting på muffinsarna och toppa med vad ni vill, exempelvis roligt strössel som jag gjort.

Muffinsrecept från: Roy Fares' "United states of cakes".

the quickest way to acquire self-confidence is to do exactly what you're afraid to do

16:49
20/01 2015
? 0
Hallå bloggen!!

Sitter just nu i bussen påväg hem från skolan. Började 14:40 som alla tisdagar och hade matte så nu bär det av hemåt. Tänkte byta om till träningskläder på en gång så jag inte har någon ursäkt till att inte träna. Tror jag varvar powerwalk och jogg medan jag tittar på ett avsnitt av världens bästa gossip girl! Åh just det tror inte jag sagt det till er men när jag powerwalkade sist nere i källaren så hade jag inga skor (jag vet jag vet men jag tänkte på barfotaträning det är ju jättebra osv....) så jag fick blåsor under fötterna... Men det känns mycket bättre nu så jag ska nog våga mig på att köra! Sen kör jag nog lite styrka också. Var även ute på en 50-minuters promenad i skogen innan skolan men jag mår så himla bra efter jag rört på mig så vill göra det igen. 

Imorgon blir det skola mellan 10:05-11:45 och sen dans mellan 17:30-18:30 om jag minns rätt. Det drar igång imorgon igen och är faktiskt taggad. Älskar ju dancehall/ragga, bästa dansstilen. 

Imorgon dyker det upp ett asgott recept också så det får ni hålla utkik efter! Puss.



2 bilder från skogen

alla med hund känner igen sig

23:40
18/01 2015
? 0






saturday

14:20
17/01 2015
? 0
Hej babes!

Sitter just nu i träningskläder redo för att gå ned på bandet. Ska kolla tre avsnitt av gossip girl och powerwalka samtidigt. Ska ju börja kolla på serier så det är en jättebra grej att göra samtidigt tycker jag istället för att kolla på youtube eller bara titta på matprogram som jag annars gör.
 
Dagen igår blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Elle ramlade och skadade sig påväg till stan så vi kunde inte träffas igår. Det gick bra för henne som tur var, men hade en skitdag i skolan och sen kunde inte vi ses.. Blev bara en riktigt dålig dag. Köpte med mig ananas, mozzarella och Pringles från hemköp som jag åt senare på kvällen i alla fall. Det var väl det bästa med dagen hahaha.

Annars händer inte mycket idag. Ska göra massa inlägg till er så bloggen blir lite mer jämnt uppdaterad igen som innan. Men ni får ha det så bra så länge så hörs vi, puss!

jag för typ 13 år sedan hahaha.

fredag

12:17
16/01 2015
? 0
Hejhej bloggen!

Sitter just nu i skolan och skriver på min historieuppgift. Började 10:55 och slutar den här lektionen 13:00. Då ska jag ringa min babe sen blir det att dra till Ica och köpa plocksallad haha. Sen börjar jag 13:35 med svenska då vi ska spela in en film. Ser inte fram emot det eftersom jag ska filmas och jag hatar att bli filmad men kändes för taskigt att bara överge min grupp sådär. Så det är bara att kötta.
 
Efter skolan blir det att träffa Elle och vi ska nog sätta oss och fika och bara prata om allt mellan himmel och jord. Älskar att umgås med Elle så det ska bli jättekul. Sen åker jag hem och tränar, käkar och pluggar lite till. Vet inte vad jag ska göra annars i helgen, har inga mer planer än så länge.
 
Ha det bra så hörs vi, puss!

Untitled

praktik

15:06
14/01 2015
? 1
Hallå där babes!

Hela min text raderades? What the actual fuck? Aja. Kom hem för typ en timma sedan. Började skolan 10:05 och slutade 11:45. Gick sen upp på stan med Sandra för att leta praktikplats, med stor framgång. Ska vara två veckor på Jensens beefhouse med Sandra så det ska bli skitkul, och sen ska jag vara två veckor på subway. Är himla taggad på båda och hoppas att i alla fall något av dem leder till jobb.
 
Sen köpte jag med sallad från La baguette till mig och mamma och åkte hem. Var så djävulskt hungrig då jag inte hade ätit någon frukost, och nu dör jag typ av mättnad. Men nu ska jag i alla fall försöka skriva klart min historia för mamma lovar att vi ska till Marieberg om jag skickar in den innan 18:00. Hujedamig, hatar att jobba under press.

Men vi hörs snart babes!

Puss.
 
 
 

cozy morning

08:21
12/01 2015
? 0

Ligger just nu och har det såhär mysigt med min bebis i sängen just nu. Väljer det här över en kille alla dagar i veckan!!

Mamma och pappa är i Västerås och har sovit på hotell så mormor har sovit här. Tänkte strax gå upp och göra henne sällskap men vill mysa en stund till först. Börjar 13:05 idag så åker 12:39. Hoppas vi slutar lite tidigare så jag hinner med en tidig buss hem. 

Ha det bra gullisar! Puss. 

my day in pictures

22:35
11/01 2015
? 0







be patient. the best things happen unexpectedly

14:57
10/01 2015
? 1
Hallå där folks!!
 
Ligger just nu i soffan och tar det lugnt. Var ute på en lång skogspromenad med mamma och hunden förut vilket var både skönt och kul, höll nämligen på att halka i en nedförsbacke och hujedamej säger jag bara. Önskar att jag hade fått det på film hahaha.
 
Mamma och jag är själva med the dog idag så blir nog fler långa promenader och sen lite fotbad och hemmaspa, mysigt värre! Hoppas på att vi drar en stund till mormor också. Men ser ni snön ute eller? Har kommit typ 2dm på bara ett par timmar. Galet! 
 
Hörs senare guys, puss!
 



mellandagsshopping

10:58
08/01 2015
? 0
I mellandagarna lyckades jag shoppa en hel del med Maja. Vi var ju på stan typ tre gånger och Marieberg en gång, så det blev en hel del. Sen köpte mamma lite inredningsgrejer för att hon var på Ikea samtidigt som vi var på Mariebergan. Keep watching om ni vill se vad jag lyckades fynda för makalösa priser! (och ursäkta de hemska bilderna men har inte kunnat ta bättre då jag som sagt velat fokusera på att vara med Maja men behövt fota för jag skulle använda/glömma bort)

2 ansiktsmasker, 20:- på kicks

3 tofsar, 29:- och elf make up setting spray 45:-, allt från pinkroom

32:- på bikbok

80:- styck på bikbok

40:- för båda, ur&penn

40:- för båda, även där från ur&penn

en supermysig kofta från vero moda, 125:-

en kudde från hemtex, 99:-

inredning till byrålåda från ikea

klänning för 75:- på bikbok

långärmad tröja, 65:- på rut&circle

RSS 2.0