kamera wanties

12:27
07/10 2013
? 1
Hallå där lovies!

Jag vet att min blogg är ganska tråkig pga. att jag aldrig lägger upp bilder som jag tagit själv. Ja, jag äger en systemkamera (Nikon D5100) och ja, jag är sjukt intresserad av fotografering (har vunnit fototävlingar osv). Ändå lägger jag aldrig upp bilder.. Jo, jag har gått en kamerakurs. VAD ÄR DÅ MITT PROBLEM? Haha, det kan jag också fråga mig själv ibland.
 
För det första så stör jag mig på att jag knappt har utrustning alls. Jag har inte ens en kameraväska och snart har jag haft kameran i ett år... Har knappt tagit bilder alls, jag som trodde att jag skulle ta bilder på ALLT verkligen. Men för det andra så har jag sämst ljus (på grund av att jag inte har studioljus antagligen haha). Har nada inspiration och mina redigeringskunskaper ligger i botten så det avgör ju lite också.
 
Men jag lovar, jag ska bli bättre. I jul ska jag önska mig några basic saker så jag kan börja ta många fler bilder. Det kommer bli enklare, roligare och jag kanske till och med går nån kurs på youtube i Photoshop. Vem vet? Tänkte i alla fall dela med mig av mina kamera wanties för tillfället, basic utrustning som jag borde köpt för längesen:

Fjärrutlösare av some kind
 Den måste självklart vara kompatibel med D5100 annars så är det inte till någon nytta haha. En fjärrutlösare är en fjärrkontroll, som ni ser här på bilderna över, som man riktar mot kameran och sen kan man ta bilder med upp till 5-8 meters avstånd. Den första och den sista på bilden har upp till 5 meter och den i mitten har ända upp till 8 meter! Helt fantastiskt och den skulle göra att jag kunde ta alla möjliga sorters porträttbilder och dessutom skulle bilder med kompisar bli hundra gånger finare och bättre. En sån här står verkligen högst upp på min önskelista this christmas, notera far och mor!

Stativ
 Vill också ha ett stativ och efter att ha surfat runt på webben så står den till höger högst upp på min önskelista i stativväg. Såg inte en ända dålig recension, till skillnad från nästan alla hama (den till vänster är en hama). Så den till höger är en Andersson (som fjärrutlösaren längst till höger däruppe), kan bli upp till 151cm hög, väska medföljer, ben i metall, två vattenpass (som ser till att kameran står rakt), platta med frigivning och mycket, mycket mer. För det där priset så är det verkligen värt, PAPPA DEN SKA JAG HA JUST SAYING!!!!!

Väska
 Sen vill jag också ha en kameraväska då jag inte har någonstans att lägga min kamera nu så den ligger oftast på mitt skrivbord och samlar en massa damm. Jag tog bara två exempel på väskor då det egentligen inte spelar mig någon som helst roll. Skulle helst vilja ha en som den till höger. Den är vattenstänktålig, har axelrem, kan stängas på två vis, rymlig med fack på utsidan, osv. Vill ha en stor med axelrem som helst har något mer än en clip som stängning, men en clip går det med om den ser ut som den vita ungefär. Ja. Haha.

Extern blixt
 Oh wow, inte i min vildaste fantasi skulle jag tro att det var såhär dyrt.. Var ju på en Nikon-kurs i våras och då rekommenderade läraren oss att köpa en extern blixt typ det första vi gjorde. Så aa, en blixt är jag ju då intresserad av såklart hahaha. Trodde dock att en superlätt nybörjarblixt som gick att rotera skulle gå på en 300-400 men tydligen gick den billigaste på 839... Hehehehe. Så blev det med det. Vill fortfarande ha en dock, men den kanske inte står lika högt upp på wantie-listan längre...
 
Så, det här var min lilla "basiclista" på kamerasaker jag vill ha! Kommentera vad ni tyckte om det och om ni vill att jag ska göra fler sådana här fast med andra grejer. Pusshej!


Kommentarer
Postat av: victoria

SV: Din sko reade ut dom i somras!

2013-10-07 @ 20:17:09 / http://smileoften.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo