chocolate cupcakes

10 cupcakes

Ingredienser:
120g vetemjöl
190g strösocker
3g bakpulver
5g bikarbonat
3g salt
3g vaniljsocker
60g kakao
1 ägg
120g vegetabilisk olja
225g hett vatten
1 "flaska" Dr. Oetker easy swirl chocolate cupcake icing (köpte på the English shop)

Utförande:
1. Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
2. Sikta ned de torra ingredienserna i en bunke.
3. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
4. Vänd ned de torra ingredienserna med en slickepott.
5. Tillsätt vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. (jag använde "hårda" formar som ni ser och dem ställde jag på en vanlig plåt).
7. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter.
8. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt.
9. Spritsa frosting på muffinsarna och toppa med vad ni vill, exempelvis roligt strössel som jag gjort.

Muffinsrecept från: Roy Fares' "United states of cakes".


Super mumsigt :D

2015-01-22 // 12:49:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback