Haparanda

14:27
10/05 2016
? 0
Hej gullungar!

Igår kom jag hem ifrån en låååånghelg (nästan en vecka) borta i Haparanda, min pojkväns hemstad. Har haft så himla roligt och mysigt och har varit jättenere hela dagen för jag bara vill tillbaka. Mest till honom men även till platsen, så vackert och lugnt uppe i Norrland. Det var min första gång däruppe. Tänkte sammanfatta resan eller vad jag ska kalla det i det här inlägget.

I onsdags klev jag upp klockan tre för att åka mot resecentrum. Vid fyra var jag på bussen mot Arlanda, och planet steg vid 08:15. Efter ca en timma var jag framme och fick äntligen krama om pojkvännen ordentligt, tre veckor sen vi sågs sist♥. Efter det åkte vi och åt på ett ställe som heter Dagobert i Luleå, ett lokalt lunchställe. Tittade även i butiker sen började vi bila mot Haparanda där jag fick en ordentligt sightseeing genom hela stan. På kvällen åt vi middag med hans föräldrar och så träffade vi några av hans kompisar och bokade bowling till torsdagen.

Dagobert haha


torsdagen började vi dagen med att åka till Kukkolaforsen, en fors nära där han bor. Isen började släppa så vi var och tittade på det, det låter inte speciellt men det var vackert. På eftermiddagen kollade vi i alla butiker i Haparanda, även fast det inte är så många. Köpte massa godis på Candy World åt min lillebror, faktiskt väldigt impad av det haha. Sen på kvällen åkte vi till Kalix och bowlade, och sen köpte vi med mat från Leilani (typ kändaste och 'finaste' matstället i Happis) och åkte hem till Snibbe och Karro (de vi bowlade med då).

Kukkolaforsen, ser inte speciellt fint ut men det var det

Mina "fynd" på Candy world

Leilani, bästa asiatiska jag någonsin ätit och jag älskar asiatisk mat!!

I fredags åkte vi över till Finland. Haparanda ligger verkligen på gränsen så det tar inte många sekunder så har man åkt in i Finland. Vi var på ett köpcenter som heter Rajala och fick med mig lite saker hem. Pojkvännen fyllde även år♥, så på kvällen träffade vi några av hans kompisar och lyssnade på musik och åkte bil tills kvällen blev till morgon.

Märker att jag nästan bara tagit bilder på mat hahaha. Lite nattkäk iaf!
 
lördagen åkte vi ännu en gång till Finland men den här gången för att fira tidig mors dag hos hans farmor. Så fick träffa hans finska farmor och tre av hans finska fastrar, shit vad nervöst! Inte kunna språket alls, men det gick faktiskt bra. Sen åt vi födelsedagsmiddag en dag försent på en restaurang jag glömt namnet på i Finland. Därefter åkte vi på en lång roadtrip genom både Finland och Sverige.

Sips, tyckte det var lite gulligt så köpte en påse till lillebror!

Luppiotomten
Söndag var sista heldagen tillsammans. Vi åkte till en vanlig matbutik i Finland och jag var så fascinerad, var därinne i säkert en timma och köpte bara godis och chips haha. Pojkvännen tyckte även jag var tvungen att prova makkaraherkku så det käkade vi till lunch. Det var faktiskt förvånansvärt gott, cravear man fräsch sliskmat ska man lätt prova det om man får chansen. På kvällen övningskörde jag och han blev faktiskt impad!! Kanske kan lära mig köra bil trots allt haha. Sen bastade jag "på riktigt" för första gången någonsin på kvällen och det var väl inte en jättehärlig upplevelse då jag nästan svimmade, men ändå kul att ha provat på.

Suddig ootd. Johnny Bulls, svarta jeans och mörkblå turtle neck-tröja.

Fanta zero med smak, so yummy!

Och igår var det måndag och då lunchade vi på Leilani, sen åkte vi till Kalix och kolla i butiker. Därefter åkte vi till Luleå och kolla i butiker, sen körde han mig till flygplatsen. Och vad jag tjöt när vi sa hejdå!!! Det har jag inte gjort tidigare, men ville som sagt verkligen inte hem. Nu är det en månad tills vi ses igen, får verkligen kriga mig igenom dagarna men det ska nog bli bra till slut.

Den absolut finaste jag har♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo