mathilda's birthday "cake"

16:13
18/02 2014
? 0
Kladdkaksbotten
Ingredienser:
100g smör
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
2 ägg

Hallonmarängsmörkräm
Ingredienser:
1 äggvita
(ungefär) 0.6 dl socker
63g smör
25g hallon

Utförande:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröda en form
2. Smält smöret
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ned det smälta smöret och äggen, ett i taget
4. Häll smeten i formen
5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 12 minuter, den stelnar mer efter den fått kallna
6. Låt den kallna helt och ställ sedan in den i frysen. Frys den helst i minst 4 timmar
7. Kör hallonen till puré i en mixer, sila genom en sil för att få bort kärnorna. Ställ åt sidan
8. Häll äggvitan och sockret i en värmetålig skål och placera över vattenbad
9. Vispa med en handvisp hela tiden tills blandningen är 65 grader eller tills sockerkristallerna smält
10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa, helst i en köksassistent (eller med elvisp) tills blandningen är vit och fluffig som en marängsmet
11. Vispa tills smeten svalnat, runt tio minuter
12. Tillsätt smöret lite i taget
13. När allt smör är tillsatt vispa tills det är väl blandat, runt 5 minuter. Om smörkrämen skulle skära sig går det att fixa. Om den är för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt den stå i kylen en stund och vispa sedan
14. Blanda ned hallonpuréen i smörkrämen och vispa till en jämn frosting
15. Ta ut kakan och smeta på smörkrämen. Klart! Går utmärkt att förvara i kylen, jag tyckte nästan det blev godare efter en natt i kylen

Recept från: min kusin och Cilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo