13h trip to stockholm

17:58
24/04 2016
? 0
Hallå där!

Har precis gjort klart en Powerpoint till en redovisning som vi ska ha antingen imorgon eller på tisdag samtidigt som jag druckit en kopp kaffe. Inte gjort ett skiiiit på hela dagen, har inte varit såhär rastlös på länge. Tror vi ska åka och träna snart dock, can't wait.

I alla fall, detta inlägg skulle inte handla om det utan om i torsdags då jag och Sandra drog till Stockholm för en shoppingdag som avslutades med konsert. Verkligen en hur bra dag som helst, önskar att jag kunde uppleva den igen för den var så rolig.

Vi började dagen med att ta Lindbergs buss till Stockholm. Vi gick direkt till Gallerian och tog ett varv där innan vi köpte fika och satte oss i Kungsträdgården där det precis börjat blomma. Efter det shoppade vi i ett par timmar innan det blev lunchstopp på Vapiano, första gången för min del! Det var riktigt gott men väldigt lite portion för pengarna kan jag väl tycka, nästa gång blir det pasta eller sallad istället för risotto.


Efter lunchen knallade vi till tunnelbanan och åkte till Fryshuset där vi köade i ca. två timmar innan vi blev insläppta. Sen lyssnade vi på James TW som var förband, och han var faktiskt riktigt duktig! 19 år från England tyckte jag han sa. Sen kom Shawn och det var ju hur fantastiskt som helst, och wow så snygg han var i verkligheten! Damn.



Efter konserten tog vi tunnelbanan till Centralen där vi drog i oss Donken för att sen ta tåget till Västerås och därefter buss hem till Örebror. Sandras pappa hämtade oss på Centralen och sen sov vi över och hade en riktigt mysig morgon med frukost, promenad i solen, uppblåsning av födelsedagsballonger och bara mys. Verkligen sån sjukt bra början på helgen!


"fear kills more dreams than failure ever will"

10:38
19/04 2016
? 0
Hej gosisar!

Sitter just nu på mattecoachen och har skrivit ett prov och det känns faktiskt riktigt bra. Är på jättebra humör nu, detta gjorde verkligen min dag. Väntar på att bästa Sandra ska skriva klart sitt prov och sen ska vi äta lunch, därefter har vi engelska och sen slutar vi! Då ska jag möta upp mamma på gymmet för ett arm- och axelpass (tror jag?) och sen kanske vi far iväg till Dollarstore eller annan skojig destination.
 
På torsdag ska jag och Sandra till Stockholm för att se Shawn Mendes och är så JÄKLA TAGGAD!!! Älskar hans musik och att få en heldag i Stockholm med världens bästa Sandra ska bli så kul. Shopping, god mat, konsert och bra sällskap. Kan inte bli bättre än så!

Wow är så glad just nu hahaha hela livet leker för tillfället. Hoppas ni har en lika bra tisdag som mig, puss och kram!

Me and my baby förrförra helgen<3

helvegetarisk curry

13:54
04/04 2016
? 0
Hej kära vänner!

Här kommer ett recept på en sjukt god, hälsosam och BILLIG maträtt, nämligen helvegetarisk grönsakscurry! Helvegetarisk menas med att det varken är kött, mejeri eller ägg i maträtten utan allting är 100% växtbaserat.


En portion kostar ca 8kr, och har man ris eller nudlar till blir man väldigt mätt kan jag lova! Nedan följer receptet:

Ingredienser:
1/2 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja/smör
1/2 påse frysta wokgrönsaker
1 grönsaksbuljongtärning
2dl vatten
2tsk gul curry
1/2 tsk stark paprikakrydda
Salt, vitpeppar
400ml lätt kokosmjölk
4 portioner nudlar/ris

Utförande:
1. Hacka löken och vitlöken.
2. Fräs löken i olja i en traktörpanna eller djup stekpanna. Koka upp vattnet i kastrull/micro (det gjorde jag!) och lös upp buljongtärningen.
3. Tillsätt de frysta grönsakerna i traktörpannan och fräs tills allt vatten löst upp sig.
4. Krydda med curry, stark paprikakrydda, salt och vitpeppar. Var inte rädd att ha på för mycket krydda, det blir inte gott om det inte smakar något!
5. Häll på kokosmjölk och grönsaksbuljongen, låt sjuda under lock ca 5-10 minuter.
6. Börja koka nudlar, ifall ni använder ris rekommenderar jag att sätta på det innan man börjar hacka löken.
7. Klart!

Inspiration tagen från ICA, men själva receptet är utformat av mig!
Nom! Känner man att man vill ha mer grönsaker för att bli mätt kan man säkert ha i någon dl mer buljong och mer grönsaker från den frysta wokpåsen ifall man känner så. Jag och mamma blev dock mätta på detta och då fick vi ca två portioner över!

"I woke up this morning and realized I don't have what it takes to sit back and be average"

13:29
02/04 2016
? 0
Hej kära vänner!

Har precis ätit upp en sååå god helvegetarisk grönsakscurry jag gjorde som jag tänkte lägga upp recept på nästa vecka. Har även hunnit köra ett pass med mamma och tagit en promenad med hunden, ska strax hoppa in i duschen också. Ikväll ska jag till mina kusiner, det ska bli supermysigt!
 
Annars åkte pojkvännen till Göteborg igår så känns väldigt tomt med tanke på att vi varit tillsammans och sovit tillsammans varenda dag i fyra veckor. Så jäkla tungt när man tycker om en människa så mycket så man aldrig vill vara ifrån den, men det kan väl vara skönt att få sakna varandra lite också. Får fokusera på skolan och träningen nu tills han är tillbaka.
 
På tal om träning så körde jag och mamma ett riktigt bra ben-/rump-/magpass imorse! Bjuder på det nedan så får ni ha en fantastisk fortsättning på eran lördag!

12 reps breda benpress x3
12 reps hip abductor x3
12 reps liggande leg curl x3
10 reps bulgariska utfall x2 per ben (pga så sjukt jobbigt)
12 reps hip thrusters x3
25 reps sit ups i maskin (vet inte vad maskinen heter? får kolla upp det) x4
25 reps magmaskin för de snea magmusklerna x2 på varje sida
Trappmaskinen i slutet för att gå ur det sista i musklerna!


Bild från våran date night i torsdags, vi var och såg Deadpool. Inte min genre egentligen men tyckte faktiskt den var bra, rekommenderar den!

RSS 2.0